Miljövänlig avloppsrensning i Stockholm

17 maj 2022 Lily Hansen

editorial

Att byta rörstammarna är kostsamt och tar lång tid. Det gör att man heller inte kan bo kvar i bostaden under arbetet. Därför gäller det att se till att rörstammarna håller så länge som möjligt. Det gör man enklast genom att med jämna mellanrum rensa avloppet och rörstammarna på smuts, fett och annat som har fastnat. Allt som fastnar i rören sliter på dem och förkortar deras livslängd. 

Genom förebyggande avloppsrensning slipper man också problem med stopp i avloppet och dålig lukt från rören. Hur ofta man behöver rensa rören beror till stor del på hur gammal fastigheten är. Men generellt brukar man säga att det är bra att utföra en avloppsrensning vart tredje år. Ofta kan man själv avgöra när det börjar bli dags att rensa rören genom att vara uppmärksam på dålig lukt och ifall det tar lång tid för vattnet att rinna ner i diskhon eller tvättstället.

avloppsrensning stockholm

 

Hjälp vid akuta problem

Bästa sättet att rensa avloppet på är genom att anlita en rörspecialist som använder sig av en spolbil. Då spolas hett vatten under högt tryck in i avloppet vilket gör att smuts och fett lossnar och sköljs bort. Det är skonsamt för rören men också bra för miljön eftersom man inte använder sig av några kemikalier alls. För att säkerställa att det som fastnat i rören inte har orsakat några skador kan man efteråt också filma rören invändigt. 

Den som vill ha hjälp med avloppsrensning i Stockholm har flera professionella företag att välja mellan. Många av dem kan även rycka ut akut och har särskilda journummer dit man kan ringa dygnets alla timmar. Ofta kan de även bistå akut med andra rörproblem som vattenläckor. Här är ett exempel på ett företag i Stockholm som erbjuder flera olika rörtjänster och som även kan rycka ut akut; https://www.svensktrormontage.se/.

Fler nyheter