Varma handskar är billigare än Kanarieöarna

09 mars 2022 jonas olsson

editorial

En särskild kroppsdel är extra utsatt när det börjar bli kallt ute. Eller egentligen två, om man ska vara noga. I alla fall för majoriteten av alla människor. Naturligtvis handlar det om händerna. Det finns få saker som är så obehagligt som att vara ute i kalla temperaturer utan ett par rejäla handskar på sig. Det dröjer inte länge innan du tappar känseln i händerna. Det gör ont så fort du ska böja på någon av fingrarna. Oj, vad du längtar efter handskar i en sådan här situation.

Handskar vill du även ha av fler anledningar. Vistas du utomhus i kyliga klimat utan handskar blir dina händer snart väldigt nariga och såriga. Det kommer att riva upp små sår på händerna som svider och gör ont hela tiden. Du kan visserligen smörja in dem, det bör du också göra, men det finns också en mer hållbar lösning på problemet. Skaffa ett par rejäla handskar som håller dina händer varma om vintern.

 

handskar

 

Svenskt klimat kräver handskar

I ett land som Sverige kan det snabbt bli olidligt att vara utomhus utan vantar. Låt oss vara ärliga, det är inte särskilt många veckor om året det är tillräckligt många plusgrader för att vara utan handskar. Man kanske gärna skulle önska att det vore så, men det går inte att förändra verkligheten. Däremot kan man anpassa sig till den. Till exempel genom att skaffa sig ett par varma handskar som skyddar händerna i kylan.

Visst, du kan ju också fly till Kanarieöarna mellan september och maj. Men är det verkligen en hållbar lösning? Vem har egentligen råd med det om man har ett vanligt jobb? Inte många. Men de flesta har nog ändå råd med att köpa ett par handskar. I den här situationen kan det vara tillräckligt bra. Man kan ju faktiskt inte få allt.

Fler nyheter