Tredjepartslogistik med lagerhållning

24 maj 2021 Lily Hansen

Om du har ett företag som har exakt rätt lagringsytor så är du nog mycket ovanlig. För oftast har du mycket pressade ytor där du antingen har luft eller känner dig packad som en sill. Det är i stort sett omöjligt att ha lagringspotential som kan passa precis, för leveranser och utgående gods. Ibland kan det även hända att du inte får dina leveranser som tänkt, eller att det fullkomligt väller in på en och samma gång.

Så är det även när det gäller utgående gods. Fraktfirman kanske har sjukdom eller trasiga bilar. Eller så kanske dina kunder vill vänta lite med sina leveranser. Då blir det plötsligt väldigt fullt i dina lokaler. Kanske till och med så pass att du inte kan fortsätta med din tillverkning. Och det vill du inte ska hända, för då kommer dina intäkter plötsligt sjunka och produkterna kanske till och med börjar skadas.  

 

 

En perfekt partner

Det är omöjligt att få ett flöde som flyter på jämnt. Någonstans kommer det vara för mycket eller för lite. Men det kan kosta dig som företag mer eller mindre att ha dessa differenser. Istället för att utöka dina lokaler kan du anlita ett företag som arbetar med lagerhållning. Ett företag som https://www.hillmerslogistik.se/tjaenster#lager är en partner som kan hämta och lämna ditt gods, samt hålla en inventering över vad du har på lagret.  

Denna typ av företag inom tredjepartslogistik är mycket uppskattade hos sina kunder. Du kan enkelt be dem hämta gods hos dig och lagerhålla det tills det är dags att leverera det till dina kunder. För din del så kan du mer eller mindre släppa leveransen när den lämnar din dörr, eftersom kunderna kan sköta avropet när det behövs. Ett sätt som du även kan använda om du får material och leveranser till dig, som inte får plats.

Fler nyheter