Tandläkare i Järfälla kan kontrollera att allt står rätt till

21 december 2020 Cecilia Olsson

Bra tandvård och god munhygien är något som är avgörande för att hålla karies och andra besvär borta från munnen. En stor del ligger i hur man själv tar hand om sina tänder, men det är också viktigt att kontrollera så att allt står rätt till med jämna mellanrum.

Det finns sådant som kan stoppas och till och med läka om man upptäcker problemet i tid och eftersom många åkommor i munnen inte känns förrän de har växt sig till ett stort problem så är det endast en tandläkare eller tandhygienist som kan upptäcka dem i tid.

Det finns mycket du kan göra själv

Man kommer långt med att borsta tänderna i två minuter, två gånger om dagen med en tandkräm som innehåller fluor. Att komplettera rutinen med tandtråd eller dylikt för att verkligen komma åt mellan tänderna är också bra. 

Det är även viktigt att tänka på vad man stoppar i sig. Socker är som bekant dåligt för tänderna, men även syrlig mat, dryck och godis kan orsaka skada. Det är viktigt att tänka på att drycker kan påverka tänderna minst lika mycket som sådant man äter, därför är det bra att försöka minimera intaget av sött och surt på alla plan.

En undersökning talar om hur allt ser ut

En tandläkare eller tandhygienist är bra för att man ska kunna veta om man sköter tänderna bra eller behöver förbättra sig. Genom en undersökning kan de se hur tänder och tandkött mår samt ge tips och råd om det är något som bör förbättras. 

GloriDent är en tandläkarmottagning i Järfälla som erbjuder undersökningar och behandlingar i en lugn och trygg miljö. Deras tandläkare har lång erfarenhet och arbetar med modern utrustning för att alltid kunna göra patienters besök så effektiva och bekväma som möjligt. GloriDent är därmed ett bra val för den som söker tandläkare Järfälla.

Fler nyheter