Smarta möten skapar flow

21 november 2019 Mikael Barani
Smarta möten skapar flow

Alla som jobbar på en arbetsplats med många möten vet hur ineffektiva dessa kan vara.

Eller rättare sagt: Har man möten med täta intervaller så stoppar de liksom det individuella arbetsflödet. Man får helt enkelt inte sitta ifred länge nog för att få igång ett flow.
Just när man känner att man är något på spåret så piper påminnelsen till i kalendern. Dags för ett nytt möte där samma diskussioner ska hållas utan att de egentligen ger något nytt eller mer.
Tillsammans med öppna kontorslandskap är detta fenomen en riktig kreativitets- och produktivitetshämmare.

Speciellt blir detta uppenbart om man måste ta sig till en annan ort för att att koordinera med ett annat kontor – oavsett om det handlar om ett systerbolag eller en kund.

Visst finns det ett värde i att träffas, att ses face-to-face, men någon måtta får det allt vara!

Det är därför det är så smidigt att ha digitala möten med smarta konferensrum.

Genom dagens teknik har vi länge kunnat göra våra möten så nära ett fysiskt dito som möjligt. Genom IT-tekniken så går det att dela arbetsytor och presentationer på ett extremt smidigt sätt.

Tekniken rullar som bekant framåt hela tiden och en dag kommer vi säkerligen att kunna ha nästintill fysiska upplevelser i någon form av VR-värld. En plats där beröring faktiskt går att förmedla och möjligheterna vida överstiger den faktiska fysiska världens.

Men till den dagen kommer så får vi hålla till godo med dagens teknik. Och den är verkligen inte fy skam den heller.

AV/IT har raffinerat detta med smarta möten till en så hög grad som möjligt, och hur detta kan se ut hittar du på https://www.av-it.se/. AV/IT har lång rutin av att se till att just ditt företag får till så smidiga och effektiva möten som möjligt, utan att någonsin behöva lämna kontoret.

 

 

Fler nyheter