Skyltar – en nyckel i kommunikationen

21 juli 2020 patrick pettersson

Tänk på hur vi kommunicerar. En stor del är inte det verbala språket som vi producerar med våra tungor och munnar och talar till varandra. Mycket av vår kommunikation sker i enkla bilder och symboler. Det handlar om fall där man vill förmedla universella budskap som når även till människor som kanske inte kan det lokala språket – eller ens läsa överhuvudtaget. Många av våra skyltar är baserade på den logiken. Nödutgångsskyltarna har till exempel en streckgubbe som springer mot en dörr. Vi har även klassiska “Herr Gårman” som visuellt visar var man ska gå över vägen.

 

 

Skyltar för tillfälliga ändamål 

Sådana skyltar fyller en enormt stor funktion i vårt samhälle. En del skyltar är provisoriska, som till exempel vid vägarbete eller byggarbetsplatser. Har du någon gång tänkt på var skyltarna kommer från? Vem köper skyltar för tillfälliga ändamål och ligger de bara och skräpar när de förlorar sin aktualitet? Lyckligtvis är inte så fallet. Någon har nämligen kommit på den hållbara och smarta idén om att hyra ut skyltar när det behövs till de som bara behöver skyltarna vid ett visst tillfälle.

 

 

Hyr en skylt 

För visst är det ett klokare alternativ ur alla perspektiv möjliga? Föreställ dig till exempel att en gata tillfälligt behöver blockeras eller stängas av. Man kanske utför byten av kullersten,  kontrollerar vattenledningarna eller utför annat underhåll av något slag. Oavsett så behöver man en skylt för att hålla människor och fordon borta från gatan för tillfället. Bara i huvudstaden finns det mängder med alternativ för att hyra skyltar i Stockholm. Det är bara att välja och vraka. Det bästa är såklart att du inte behöver köpa en dyr skylt och sedan komma på något bra ställe att förvara den på. Allt detta slipper du tänka på när du istället hyr skylten som du eller företaget tillfälligt behöver.

Fler nyheter