Ska du trimma din bil? Låt proffsen ta hand om det.

07 juli 2022 Rene Churquina

editorial

Att köra snabba bilar är roligt. Många moderna bilar kan trimmas elektroniskt för högre hastigheter. Professionell motoroptimering kan ge dig mycket mer kraft och prestanda. I den här artikeln kommer vi att diskutera fördelarna med professionell motoroptimering och varför du bör överväga det för din egen bil.  Många tror att prestandaökning kan uppnås genom att man själv justerar luft-bränsleblandningen och tändningstidpunkten.

Oftast genom att man själv köper en PPC eller dator som kopplas till bilens kontrollenhet, man tankar ner en ny programinställning som ökar motorns prestanda med några hästkrafter, men det finns risker med göra det själv.

Godkända och rekommenderade inställningar för motoroptimering.

Många ”Gör det själv” entusiaster kan i värsta fall ge felaktiga råd som gör att man programmerar bilen med fel mjukvaror och fel inställningar som kan leda till att motor hackar och i värsta fall till motorskada. Det är inte trevligt att få fel på motorn efter att man låter lekmän göra en motoroptimering heller. Det är viktigt att ta hänsyn till flera parametrar för en perfekt motoroptimering.

En professionell uppgradering av prestandan ger bättre respons vid acceleration. Mjukvarupaketen är oftast uppgraderingar som är rekommenderade och godkända av biltillverkaren för just bilmodellen du äger.

image

Fördelar med en motoroptimering.

Resultat av lyckad motoroptimering är att du kan nyttja bilens prestanda fullt ut. Du får mer kraft vid rätt varvtal. En optimerad bil är programmerad för att vara mer responsiv vid aktiv körning. Bilen agera mer kraftfullt i mellanregistret och kan ställas in för att olika körförhållanden. Det ger mer bätre dynamik när man tar kurvor och accelererar. Det finns många fördelar med att få en proffs att utvärdera din bil.

Du kan få rätt uppdatering av bildatorn och med avancerade inställningar som ligger inom de rekommenderade säkerhetsparametrar för just din bils motortyp och motoreffekt. Då får du exakt det du vill: Mer kraft och prestanda som ger dig mer körglädje.

 

Fler nyheter