Sängar för olika kroppstyper och karaktärer

20 april 2020 Cecilia Olsson
Sängar för olika kroppstyper och karaktärer

Det finns två viktiga saker att tänka på vid köp av ny säng, fasthet och storlek. Utöver det finns även alternativ såsom att de kan vara höj- och sänkbara, erbjuda förvaring under madrassen eller att de är smidiga att möblera. För att återgå till det viktigaste är behovet på fasthet individuellt från person till person, men normalt så fungerar en medium säng bäst till en person som väger upp till cirka 75 kilo, någon som ligger mellan 75 och 95 kilo bör välja en fast säng och personer som väger över 95 kilo får välbehövt stöd i en extra fast säng.

Storleken kan väljas utifrån flera faktorer, det viktigaste är dock att det finns gott om plats för den eller de som ska sova i sängen. Det ska finnas rum att vända på sig under natten och är man två som delar på sängen är det en fördel om det kan göras utan att man slår i den andra personen och därmed stör nattsömnen. I övrigt handlar storleken till stor del om hur mycket plats det finns i rummet där den ska stå samt om den lätt ska kunna flyttas runt vid möblering.

En höj- och sänkbar säng kan så klart vara viktig att välja för någon som rent medicinskt behöver de egenskaperna, men i övrigt så är det en extra bekvämlighet som kan göra läsning och tv-tittning extra behagligt. Förvaring under sängen kan också ha stor betydelse för den som bor på en väldigt liten yta.

Inför ett sängköp är det därför bra att tänka igenom vilka behov som finns för att nattsömnen ska kunna bli så optimal som möjligt, samt att sägen ska passa in där den står. Bättre Nätter har ett brett utbud av högkvalitativa sängar för de allra flesta behov. Deras 100 dagars sovgaranti möjliggör dessutom att man tryggt kan beställa hem en säng och testa så att den uppfyller alla önskningar.

Köp de bästa sängarna här

Fler nyheter