Professionell städning i butiken

17 oktober 2019 Lily Hansen
Professionell städning i butiken

När man har jobbat färdigt för dagen och räknat kassan, ja då är det skönt att slippa stanna kvar och städa butiken själv. Inte heller är det trevligt att stressa upp tidigt morgonen därpå och vara där extra tidigt för att hinna dammsuga, torka golv och städa toaletter innan första kunden kommer in genom dörren. Anlita exempelvis ett proffs på butiksstädning i Nyköping, om du har butiken där.

 

Kundtoaletter måste vara fräscha

Att ringa en städfirma, som är specialister på rengöring, är bland det bästa du kan göra för din affärsverksamhet. Kundtoaletterna måste vara rena och fräscha, och det gäller också alla andra ytor i butiken. Diskar och dörrar behöver torkas av, och det får inte hänga dammtussar runt ventiler och på element. Golvet ska förstås dammsugas och våttorkas. Alla synliga fläckar och fingeravtryck torkas bort och alla fria vågräta ytor dammtorkas. Om det finns provrum måste de vara fräscha och dammfria, och speglarna måste vara putsade. Vill du göra ett bra intryck på dina kunder och ha en inbjudande butik, så se till att den är ren.

Fokusera på varor och skyltning

Det finns mycket arbete i en affär som kunden aldrig ser. Du ska beställa varor, packa upp, prismärka och skylta. Det är den roliga biten, det som är själva kärnverksamheten. Har du fullt av folk i butiken måste du göra en hel del jobb på övertid. Kanske tillkommer det arbete även med administration. Så skönt att slippa städa, utan få fokusera på sina produkter, skyltställ och att fylla på med produkter i butiken. Städfirman du anlitar gör också professionellt rent i köket och städar i personalutrymmen, så att det är en trivsam arbetsplats. Exempelvis torkar man av kaffemaskinen och mikron, torkar dörrarna på kylskåpet och håller allmänt snyggt, så att du slipper. Kontakta städföretaget och underlätta för dig själv.

Fler nyheter