Pålitliga verktyg med kraft som håller

28 juli 2020 william eriksson

Jag har ingen energi, säger vi ibland när vi är utmattade eller trötta. Att orka med och att fungera kräver att vi har ork. Vi behöver vatten och mat, vi behöver röra på oss och använda våra muskler, och vår nattvila är minst lika viktig. Faktum är att många av våra prylar har liknande behov, mobiltelefoner och datorer laddas via en sladd och sedan kan vi använda dem under flera timmar i sträck. Detsamma gäller verktyg, exempelvis borrmaskiner, skruvdragare eller häcksaxar. Många tycker det är skönt att slippa sladd när man renoverar eller jobbar med underhåll i huset eller på tomten.

 

Allt bättre och effektivare

Det är självklart att ha kraftfulla verktyg som gör jobbet. Dessutom ska de vara ergonomiskt utformade. Sådana krav var helt okända förr. Folk utsattes för faror och många skadades och dog. Detta både i gruvor, på havet och i fabriker som var dåligt utrustade. Fortfarande förekommer detta tyvärr, men alternativen blir allt fler. Batteriladdarna blir bättre och mer effektiva och kraften räcker längre i maskinerna. Inte minst om man använder ett hitachi batteri som utvecklats under 70 år. De används i många sammanhang, ibland i industrianläggningar, ibland som el-verktygsbatterier som laddar när du sover. Ofta är de utrustade med en styrenhet som kontrollerar temperaturen och själva laddningsprocessen.

 

 

Stabilt och säkert

Tekniken i dagens laddare är okänslig för om nätspänningen i elnätet varierar. Det är särskilt värdefullt om du är ute i en båt eller i sommarstugan. Det är nämligen alltid rätt spänning i batteriladdarna vilket gör att de inte heller blir för varma. Enheterna blir ständigt lättare, mindre och således smidigare att packa med sig. Har du en särskilt fin kamera eller dator så bör du diskutera redan vid köpet hur du bäst laddar utrustningen. Om du behandlar prylarna rätt så håller de längre och fungerar bättre. 

Fler nyheter