Om att investera i konstgräs- fördelarna du kommer uppskatta

23 januari 2022 william eriksson

editorial

Har du bestämt dig för att ställa av gräsklipparen och lägga tiden på annat istället för att vattna och rensa ogräs i gräsmattan? Med naturtroget konstgräs kan du fortsätta att njuta av en fin gräsmatta, utan att behöva bekymra dig för allt arbete som det medför att ha en vanlig gräsmatta.

Konstgräs har blivit ett populärt fenomen, då fler börjat upptäcka fördelarna med det. Till skillnad från vanligt gräs, kräver det mycket lite underhåll efter installation. Gräset växer som bekant inte och behöver därför inte heller klippas eller ansas. Du behöver inte heller oroa dig för att det ska bli invaderat av insekter eller ohyra, eftersom de flesta insekter inte tycker om konstgräs. Har ni husdjur, så fungerar det utmärkt med konstgräs. Ni behöver inte oroa er för att det ska bli några missfärgningar efter djurens urin i gräsmattan och inte heller gräs eller jord som djuren annars kan dra med sig in i huset.

 

konstgräs

 

Frågor och svar om konstgräs

Många undrar om det är svårt att installera konstgräs. Oftast så räcker det att man har en bas av sand att låta gräset stå i. Lite beroende på vädret på den plats där ni lägger gräset, kan man behöva säkra gräset lite extra. En del har också frågor om hur lång tid det tar att lägga konstgräs. Själva processen att lägga gräset är inte så omständig. Det hela beror egentligen bara på hur stor yta ni behöver lägga. 

Eftersom vi redan inledningsvis varit inne på det, så kan det vara värt att förtydliga igen. En annan vanlig fråga om konstgräs är om det finns risk att det växer upp ogräs genom konstgräset. Sannolikheten att det ska hända är väldigt liten. Om man har gjort allt rätt från början när man installerat konstgräset, så bör stödet i gräsmattan förhindra att ogräs växer upp genom gräset.

Fler nyheter