När du vill förbereda barnen för världen

06 maj 2020 Lily Hansen
När du vill förbereda barnen för världen

Vilka är dina käraste minnen från barndomen? Lek med bästa kompisen, julklapparna hos mormor eller kanske dina födelsedagskalas? Det är svårt att välja såklart, men nästan alltid kommer vi ihåg stunder vi hade med andra människor. Att vi var i ett sammanhang med stora och små som vi gillade och som gillade oss tillbaka. Är du förälder själv så vill du ge ditt barn det bästa. Som till exempel nyttig mat, vettiga leksaker och stimulans att lära och utvecklas. Om du letar efter en bra förskola i Eskilstuna finns det några saker att ta ställning till.

 

Frågor och svar

De flesta småbarnsföräldrar är väldigt ambitiösa och vill göra sitt bästa. De läser på, pratar med vänner och familj om vad som är viktigt och rätt. Vad kan man förvänta sig av en 3-åring, är språkutvecklingen och motoriken normal? När ska min dotter börja använda bestick? Hur är det nu med potträning? Bra eller dåligt? Att ha förtroende för förskolan som ska ansvara för din telning när du är på jobbet är verkligen A och O. Vilka kvaliteter efterfrågar du?

 

 

Ordning och reda

Ett visst mått av disciplin och ordning mår de flesta bra av. Rutiner som frukost, samling och vila är återkommande på dagens förskolor. Självklart ska schemat kunna anpassas, men som en ram för inlärning och kreativitet är de givna. Gå tillbaka till din egen barndom och notera vad du gillade och vad du hade problem med. Boka in besök på de ställen du vill veta mer om. Det är viktigt att ställa barnet i kö för att komma in på önskat ställe. Även om du vill ha nära till lämning och hämtning finns det kanske andra saker som också väger tungt. Vilken pedagogik är i fokus? Hur är utbildningsnivån bland de anställda? Ta en kontakt så får du svar.

Fler nyheter