Måna om personalen med bra ventilation i Södertälje

25 maj 2022 william eriksson

editorial

Många människor känner nog igen känslan av att inte få luft på jobbet. Många gånger handlar det om en dålig arbetsmiljö, rent socialt. Krävande chefer och dåliga medarbetare. 

Men andra gånger är faktiskt känslan av att inte kunna andas ordentligt kopplad till själva luften. Dålig ventilation i Södertälje såväl som i alla andra kommuner kan nämligen göra arbetsmiljön riktigt rejält dålig, om den inte åtgärdas. Om du som är arbetsgivare märker att produktionstakten börjat sjunka på kontoret, kan det vara dags att se över ventilationen. 

 

God ventilation, goda tankar

Oavsett arbetsuppgift är god tillgång till syre nämligen helt nödvändigt för att din personals hjärnor ska fungera. Det vet du ju själv, hur trött i huvudet man blir av att sitta och jobba i dålig luft. Som chef kan det vara en god idé att flytta runt lite på arbetsplatsen, och inte bara sitta på ditt eget kontor varje dag. 

Luftkvaliteten kan nämligen skilja sig rätt rejält åt mellan olika områden på en arbetsplats, särskilt om du har en större kontorsyta med många små rum och prång. Ditt kontor kanske är mycket välventilerat och tempererat, medan Stina i receptionen sitter och kippar efter andan. Så kan ni inte ha det. Stina ska naturligtvis jobba i en fullgod, hälsosam arbetsmiljö.

 

Ventilation Södertälje

 

Ansvarsfördelning angående ventilation

Däremot är det ditt ansvar som chef att se till att Stina och hennes kollegor jobbar på ett bra kontor. Stinas eget ansvar sträcker sig till hennes arbetsuppgifter. Det är du som ska ringa till fastighetsbolaget och be dem kontrollera ventilationen. 

När du pratar med ägaren till fastigheten som ditt kontor ligger i, kan det vara värt att veta att en så kallad OVK-besiktning, obligatorisk ventilationskontroll, är just obligatorisk. Det är alltså fastighetsägarens skyldighet enligt lag att ta in en certifierad ventilationsfirma. De utför besiktningen och åtgärdar eventuella problem.

Fler nyheter