Kan krävas ett invaliditetsintyg för att få ersättning

24 juni 2021 william eriksson

Det har gått ett år sedan olyckan. Det var förra vintern som du på skidsemesterns sista dag skulle försöka dig på snowboardbacken. Du var bara tvungen att ge dig på det där sista, stora guppet och posera med brädan i handen inför kamerorna. Det var givet att du skulle trilla och slå dig. Det var kanske inte lika givet att du skulle ha men från din skada än idag, så här ett år senare. Fortfarande är det svårt att gå trappor. Höften kommer aldrig återhämta sig helt.  

Det är av sådana här anledningar som du har ett försäkringsbolag. Det är meningen att de ska gå in och täcka det ekonomiska bakslaget av sådana skador. Dock kan försäkringsbolag vara ganska svåra att ha att göra med. Inte sällan litar de inte på gamla journalanteckningar eller röntgenbilder. De litar definitivt inte på ditt eget ord. Därför kan du behöva komplettera med ett så kallat invaliditetsintyg.  

 

 

Din kropp och din ersättning

Det är ett sådant intyg som kan bli tungan på vågen när det gäller utbetalningen från ditt försäkringsbolag. Nu är det inte vem som helst som fyller i och skriver under invaliditetsintyget. Det är någon form av specialistläkare, ofta en ortoped, som gör bedömningen om ett intyg kan skrivas efter att ha träffat och undersökt dig en tid efter din olycka.  

Det är såklart inte meningen att du ska gå runt och ha ont och vara begränsad i livet ett år efter din olycka. Men ibland är det inte någonting du kan göra åt det. Vad som dock är än mer fel är att du inte ska kunna få ut någon olycksersättning när dina men har blivit så bestående. Ta kontakt med en läkare som kan utfärda invaliditetsintyg så att du kan ge ditt försäkringsbolag svar på tal. Det är faktiskt din kropp det handlar om. 

Fler nyheter