Hur ofta bör man klippa sig?

03 april 2020 Linda Edgarsson
Hur ofta bör man klippa sig?

Alla har olika relation till sitt hår, vissa älskar sitt hår medan andra har komplex. Vissa låter håret få ha sin naturliga gång, medan andra ändrar både frisyr och färg flera gånger om året. Att byta frisyr eller hårfärg kan göra stor skillnad för ditt utseende, ibland vill man bara piggas upp eller göra någonting drastiskt – få en liten förändring i livet. Då är det många som sätter sig i den bekväma frisörstolen och ger frisören en order om nytt utseende. Men om du är nöjd med både din färg och din frisyr, hur ska du då underhålla den? Hur ofta bör man klippa sig?

Det finns många svar på den frågan, det främsta svaret är att det beror på ditt hår. Om du har långt hår av bra kvalitet så räcker det oftast med att du klipper dig två till fyra gånger om året och blir därmed ingen storkund hos frisörerna. En regel är att det inte bör gå mer än tolv veckor mellan klippningarna för att hålla en god kvalitet och form på håret. Om du har en kortare frisyr som du vill ha på ett visst sätt så tappar den sin struktur i takt med att håret växer och du behöver då klippa dig oftare för att bibehålla frisyren. Tillfällena hos frisören beror såklart på hur fort ditt hår växer, men alltifrån var tredje till var sjunde vecka brukar det behövas. Om ditt hår har en sämre kvalitet på grund av färgningar och värmeverktyg som gör det torrt och skadat behöver du göra regelbundna besök hos din frisör, cirka var åttonde vecka.

Om du söker en frisör i Stockholm som utför professionell hårvård med dig som kund i fokus kan du kika in här. Det är skönt att känna att man litar på den som håller i saxen.

Fler nyheter