Hur mår ditt avloppssystem?

05 december 2019 Lily Hansen
Hur mår ditt avloppssystem?

Går det trögt när du spolar? Det är första tecknet. Om det därefter börjar lukta konstigt ur avloppet eller vattnet slutar rinna har du ett stort problem. Många använder propplösare i den här situationen, men det har visat sig ha en förödande effekt på rören, då det är frätande. Därför är oftast den bästa lösningen en stamspolning. Om du inte har utbildning ska detta dock inte utföras av amatörer. Det är lätt hänt att du skadar antingen dig själv eller ditt avloppssystem om du inte har helt koll på vad du gör. Svälj därför din stolthet och kontakta professionella stamspolare redan efter första tecknet.

 

Bara raka rör

Även om du inte bör stamspola på egen hand är det ingen hemlighet hur processen går till. Så hur gör man egentligen en stamspolning? Eftersom röret under en längre tid utsatts för fett och andra avlagringar har tillsläppet av vattnet dels krympt, men kan till och med på sina stället helt täppts igen. Fett är som bekant väldigt svårt att bli av med, och den bästa lösningen i ett sådant fall är högtryck. En maskin förs ner i avloppet, som därefter skjuter ut en kraftig vattenstråle i ett försök att lösa upp stoppet. Vattnet är kokande hett och bör därför bara hanteras av professionella.

 

 

En bonus på köpet

Förutom att dina rör slutar krångla finns det en hel del andra positiva bonuseffekter en stamspolning kan ha på ditt avloppssystem. Risken för att det blir stopp igen minskar kraftigt efter en stamspolning, eftersom det inte finns någon beläggning kvar efter processen. Livslängden på dina rör ökar också, så att de inte behöver bytas ut inom en snar framtid. I längden sparar du in mycket pengar med andra ord, då du slipper köpa propplösare en gång i månaden. Gör därför dina rör en tjänst och kontakta en stamspolare redan idag.

 

Fler nyheter