Hur man blir av med tandsten: Den definitiva guiden

22 augusti 2022 Helen Johansson

editorial

Bli av med tandsten

Har du tandsten på dina tänder? Om ja, oroa dig inte – du är inte ensam. Tandsten är ett vanligt tandproblem som kan vara svårt att bli av med. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera orsakerna till tandsten och hur man tar bort den med hjälp av både huskurer och professionell tandvård. Så läs vidare för att lära dig mer om detta irriterande problem!

image

Vikten av god tandvård

Vad är tandsten? Tandsten är en typ av plack som hårdnar på tänderna. Plack är en klibbig film av bakterier som ständigt bildas på tänderna. När plack inte avlägsnas kan det förvandlas till tandsten. Tandsten kan endast avlägsnas genom en professionell tandrengöring.

Tandsten är mer än bara ett kosmetiskt problem – det kan också leda till tandköttssjukdomar. Tandsten på tänderna kan orsaka inflammation i tandköttet, vilket kan leda till tandköttssjukdom. Tandköttssjukdom är ett allvarligt tillstånd som kan skada de vävnader och ben som stöder dina tänder. Om den inte behandlas kan tandköttssjukdom leda till tandförlust.

Så hur kan du förhindra att tandsten bildas på tänderna? Det finns några saker du kan göra:

– Borsta tänderna två gånger om dagen med en tandkräm som innehåller fluor.

– Använd tandtråd dagligen för att ta bort plack mellan tänderna.

– Besök din tandläkare regelbundet för professionell rengöring.

Om du redan har tandsten på tänderna, misströsta inte – det går att ta bort. Din tandhygienist kommer att använda specialverktyg för att skrapa bort tandstenen från dina tänder. Du kan också behöva en professionell rengöring oftare än vanligt för att förhindra att tandstenen kommer tillbaka.

Så där har du det – allt du behöver veta om tandsten och hur du blir av med den. Kom ihåg att borsta och använda tandtråd regelbundet och besök din tandhygienist i Odenplan för professionella rengöringar. Med rätt vård kan du hålla dina tänder friska och tandstensfria! Tack för att du läste.

Fler nyheter