Hur du hittar den perfekta floristen för ditt Blommogram i Stockholm

20 oktober 2022 Helen Johansson

editorial

Ta hjälp av florist

Ett blommogram är en svensk tradition där man skickar blommor till någon man tycker om, oftast vid ett speciellt tillfälle. Men med så många florister i Stockholm, hur väljer man då rätt? Här är några tips.

Se över floristens tjänster

Gör din research
Ett av de bästa sätten att hitta en bra florist är att fråga runt. Prata med dina vänner, din familj och dina arbetskamrater och fråga om de har några rekommendationer. När du har identifierat några potentiella alternativ tar du dig tid att läsa recensioner på nätet och kolla in floristernas webbplatser. På så sätt får du en bra uppfattning om vilka typer av blommor och arrangemang de specialiserar sig på.

Tänk på din budget
När du ska välja florist är det viktigt att du tänker på din budget. buketter kan kosta allt från några hundra kronor till flera tusen, så det är viktigt att hitta en florist som erbjuder bra valuta för pengarna. Med det sagt ska du inte nödvändigtvis välja det billigaste alternativet; kom ihåg att du får vad du betalar för när det gäller blommor.

image

För att få mest valuta för pengarna ska du försöka undvika att beställa buketter under högsäsong som Mors dag eller Alla hjärtans dag. Det är de mest hektiska dagarna på året för florister, så priserna kommer att vara högre än vanligt. Försök i stället att beställa en vecka eller två i förväg. Du kommer fortfarande att kunna få vackra blommor till en bråkdel av priset.

Överväga specialtjänster
Vissa florister erbjuder mer än bara buketter; de erbjuder även andra tjänster som blomsterleverans, uppställning och till och med evenemangsplanering. Om du letar efter mer än bara en bukett är det värt att överväga en av dessa florister med full service. De kan vara något dyrare än din genomsnittliga florist i grannskapet, men de kan spara dig mycket tid och besvär i det långa loppet.

En välrenommerad florist med full service bör kunna hantera allt från stora företagsevenemang till små intima sammankomster. De bör också kunna samarbeta med dig för att skapa skräddarsydda blomsterarrangemang som passar din smak och budget. För att ta reda på vilken typ av tjänster en viss florist erbjuder är det bara att ringa dem eller kolla in deras webbplats.

När det är dags att skicka ett blommogram i Stockholm finns det många bra florister att välja mellan. Men med så många alternativ tillgängliga, hur vet du vilken som är rätt för dig? Genom att göra din research, tänka på din budget och överväga specialtjänster kan du begränsa dina alternativ och hitta den perfekta floristen för dina behov. Tack för att du läste!

Fler nyheter