Hotell i Dalarna, en romantisk upplevelse

10 maj 2021 jonas olsson

En perfekt överraskning till någon man tycker om är en övernattning på en speciell plats. Hotell i Dalarna kan kombineras med en mängd aktiviteter som gör vistelsen ännu mer minnesvärd. Några exempel är naturupplevelser, kultur och avslappnande spa.

När Stefan planerade för parets femårsdag ville han göra något extra.Han hade varit inne på https://akerblads.se/ som kändes intressant. Han visste av erfarenhet att Maria älskade spa så den delen var självklar. Något hon älskade att göra när tiden fanns var att måla, ett staffli står alltid framme i extrarummet och hon läste gärna om kända konstnärer. Stefan blev glatt överraskad då en utställning med Anders Zorns verk visades i konstnärens hem i närheten av hotellet.

 

En kärleksförklaring

Han var imponerad av sig själv då han hållit på sin hemlighet. Nu var dom där, incheckade och redo för den första överraskningen. Med spänd förväntan på hennes reaktion tog han henne ner till hotellets spaavdelning. Där mötte en terapeut upp för att ta emot Maria och ge henne en extra lyxig ansiktsbehandling.

 

 

Under tiden kontrollerade Stefan att spasviten var redo. Efter behandlingen visades Maria till spasviten av sin terapeut. När Stefan öppnat dörren och dom stigit in kunde han se tårar i hennes ögon. Han ledde henne varsamt till den lilla poolen med fönster ut mot Siljan. På kanten stod två glas juice, de väntade bebis, och ett vackert fat med frukt och choklad. 

 

En underbar förmiddag

Efter frukost tog de en promenad längs Siljans strand och njöt av att bara vara. Hon tackade honom för hans fina överraskning. Han log tillbaka med något lurigt i blicken, varför förstod hon en stund senare.  Där stod hon utanför det som en gång varit konstnären Anders Zorns hem – detta var mäktigt. Några sekunder senare steg hon in och förlorade sig helt i de vackra tavlorna.

Fler nyheter