Hjälp med avloppsstopp i Brålanda

25 oktober 2020 william eriksson

Att det tar tid för vattnet i diskhon eller tvättstället att rinna ner och att det bubblar och luktar illa från avloppet är typiska tecken på att man har början till ett avloppsstopp. Av helt naturliga skäl fastnar smuts, fett och avlagringar med tiden i avloppsrören och kan göra att de täpps till. Ibland fastnar även föremål som inte alls ska vara där. Har man otur kan avloppsstoppet leda till översvämning, så man gör bäst i att åtgärda problemet fortast möjligt. 

Enklare avloppsstopp kan man försöka lösa själv genom att hälla en deciliter diskmedel i avloppet och låta det verka några minuter, innan man sedan häller på hett vatten. Man kan även blanda bikarbonat och vinäger, hälla det i diskhon eller tvättstället och sedan fylla på med hett vatten för att lösa proppen. En vaskrensare med träskaft kan också fungera. Ofta lyckas man tyvärr bara lösa problemet med avloppet tillfälligt och det tar inte lång tid förrän det är stopp igen. 

 

Stopp i avloppet kan även skada rören

I de fall man inte kan lösa stoppet i avloppet själv måste man ta anlita professionell hjälp. Det många inte känner till är att smuts, fett och avlagringar även sliter på rören och man bör faktiskt regelbundet rengöra dem invändigt genom en avloppsspolning. Ett avloppsstopp som inte åtgärdas på en gång kan få till följd att rören går sönder och man får en vattenläcka med efterföljande fuktskador. 

 

 

En högtrycksspolning löser avloppsstoppet

Behöver man hjälp med att lösa avloppsstopp i Brålanda eller på andra orter ska man anlita ett företag specialiserat på avlopp. De kan effektivt rengöra rören genom att göra en högtrycksspolning. Då rengörs avloppsrören invändigt med hjälp av hett vatten som spolas in under ett högt men noga uträknat tryck. Detta brukar göra att de flesta proppar av smuts löses upp.

Fler nyheter