Hitta en bra bilverkstad som förlänger bilens hållbarhet

27 juli 2020 Cecilia Olsson

Som bilägare är det viktigt att ta hand om sin bil om man vill att den ska hålla länge, samt kunna framföras säkert på vägarna. Det finns en god anledning till att man varje år måste besiktiga sitt fordon, sakerna de tittar på under besiktningen är kopplade till sådant som gör att bilen blir säker att framföra på vägarna både med hänsyn till förare och passagerare, men även gentemot övriga trafikanter.

Något som kanske inte alla tänker på är att säkerheten kan påverkas av allt från en liten glödlampa till bromsarna. 

Service och reparationer förlänger hållbarheten

Man ska därför se till att bilen är i fullgott skick, inte bara vid besiktningen. Service är därför något man bör göra med jämna mellanrum och man ska framförallt se till att laga ett problem så fort det uppdagas.

Väntar man för länge så kan problemet växa sig ännu större och i värsta fall leda till totalt haveri. Om man tar oljefiltret som exempel så är det en liten och inte speciellt dyr sak som bör bytas med jämna mellanrum. Den lilla saken som kallas oljefilter är nämligen det som hindrar partiklar och smuts från att ta sig in i motorn och ställa till stora bekymmer. 

Hitta en verkstad som gör jobbet

Det är viktigt att ta ansvar över bilen gentemot alla medtrafikanter, samt för att den ska hållas i bästa möjliga skick. Att hitta en verkstad som man litar på och som lär känna bilen och alla dess egenheter kan vara en stor fördel. AB Gävle Bilservice är en erfaren bilverkstad i Gävle som servar och reparerar i princip alla bilmärken, nya som gamla. 

Hos AB Gävle Bilservice får man alltid garanti på reservdelarna och en stämpel i serviceboken som gör att bilen behåller sitt värde. Även som ägare av en sprillans ny bil med fabriksgaranti kan man tryggt lämna den hos AB Gävle Bilservice.

Fler nyheter