Hemmet börjar med golvet

07 december 2019 Lily Hansen
Hemmet börjar med golvet

När det är dags att fräscha upp det lite där hemma tänker kanske de flesta på att tapetsera eller måla om väggarna. Men att byta ut ett gammalt och slitet golv gör oftast minst lika stor skillnad. Golvet utgör själva basen för den stil och känsla du vill ge ditt hem. Grunden för inredningen börjar med golvet för att sedan byggas vidare med möbler och inredning. Golv utsätts dagligen för stort slitage och en uppfräschning eller ett byte lyfter hela rummet. 

 

Konsten att välja rätt golv

Ska du satsa på ett nytt golv finns det ett par saker att ta ställning till. Golvet ska såklart passa hemmet stilmässigt. Ska det vara trä? Laminat? Passar det med ett mörkt- eller ljusare golv? Golvets funktion är också viktig. Ett golv som fungerar bra i vardagsrum kanske inte klarar den fukt och slitage som blir i ett kök. Massiva trägolv med matta är känsliga för fukt. Undvik därför dessa i kök, tvättstuga och badrum. Vinyl, laminat, klinker och sten är däremot ultimata golv för dessa rum. 

 

 

Göra det själv eller anlita hjälp?

Har man väl bestämt sig för att det är dags för en uppfräschning av hemmets golv kommer nästa fråga; ska du göra det själv eller anlita professionell hjälp? Läs först på. Att få det rätt från början sparar mycket tid och arbete. Vill du hellre lägga tiden på annat? Då finns det många specialister inom Golvläggning i Stockholm att ta hjälp av.

En bra golvläggningsfirma kan hjälpa dig att lägga ett nytt eller fräscha upp ett befintligt golv efter dina behov och din ekonomi. Vill du inte byta ut ditt golv kanske en behandling av det istället kan göra susen. Att slipa eller måla om golvet är bra både för miljön och plånboken. En kunnig hantverkare kan avgöra vilken behandling som passar just ditt golv.

Fler nyheter