Gasolflaskor för bekväma campingäventyr

23 april 2020 Cecilia Olsson
Gasolflaskor för bekväma campingäventyr

Snart är sommaren här och semestertider med härliga dagar i solen samt kanske en resa eller två. Sommaren är högsäsong för husvagnen och det är viktigt att se till att vara välutrustad och förberedd innan man far ut på sitt nästa camping äventyr.

Kontrollera husvagnen innan resan

Kontrollera att däcken har rätt lufttryck samt att det inte finns sprickbildning eller andra skador på däckets yta. Det är väldigt tråkigt att börja semestern med en punktering. Provbromsa i låg fart för att känna att bromsarna fungerar som de ska, gör även lite kraftigare inbromsningar emellanåt för att se till så att inte påskjutsbromsen fastnar eller börjar kärva. Kulhandsken fungerar som vagnens koppling till bilen, det är därför väldigt viktigt att se till att den sitter fast, är välsmord och inte har några skador. Kontrollera så att alla lampor såsom bromsljus, blinkers och skyltbelysning fungerar som de ska. 

Ventilationen i en husvagn är också otrolig viktig, var noga med att inget täcker ventilerna i golv eller tak. Se till att tankar och ledningssystem kontrolleras noggrant för att upptäcka eventuellt slitage eller åldersförändringar och byt ut vid minsta tveksamhet. Håll koll på gasolen och gör en noggrann kontroll att allt fungerar som det ska. Gasolslangen ska kontrolleras vid varje byte av gasolflaska eller minst en gång per år. Har slangen sprickor eller ser sliten ut så måste den bytas ut. Kom även ihåg att en gasolflaska alltid ska förvaras stående och stäng alltid ventilen då flaskan inte är i drift.

Hitta rätt gasolflaska

Det finns gasolflaskor som är anpassade för husvagnar. Hos Primagaz kan man enkelt söka på vilket användningsområde man har tänkt att gasolflaskorna ska användas till och därmed snabbt få fram de bästa alternativen. Köp gasolflaska hos Primagaz, deras energi är renare än andra fossila bränslen och finns tillgänglig för alla. 

Fler nyheter