Från skärmens bojor till skogens och jaktens stillhet

01 april 2022 Mikael Barani

editorial

Det sprakar i brasan i det lilla stugan ute i skogen. Det finns inte en människa på flera mils avstånd och detta… detta är paradiset. 

Att få utforska stillhet och att faktiskt inte göra något mer än att vara, det är en lyx som ibland tycks ha fallit i glömska i dagens samhälle. När dagarna oftast är fulla av att man hela tiden ska göra saker, eller följa saker på våra skärmar, är det sällan vi tar oss tid att inte försvinna in i någon sorts aktivitet – även när vi tror att vi vilar.

Ett hem i ensamheten

Steg för steg går det dock att återerövra den befriande ensamheten. De där stunderna då vi inte gör något förutom är – och inte känna oss stressade utav det.

Det första steget är förstås att minska på skärmtiden. De flesta av oss spenderar idag större delen av dagen framför det blekblå skenet från våra mobiler eller monitorer. Låt oss därför kalla en spade för en spade: vid detta laget är många av oss beroende av de dopaminkickar som våra skärmar ger oss.

Jakt

Det är inget att skämmas för och det var inte som att vi hade en chans. De här maskinerna är som gjorda för att vi ska vilja förenas med dem.

Lösningen är förstås att ”glömma” luren hemma när vi går ut i skogen. Eller köpa en gammal telefon som livlina och ta med den när vi befinner oss ute i – säg – en stuga i ingenstans. Då finns det ingenstans att fly.

Istället kan vi fördjupa oss i skogens mystiska skönhet. Kanske finner vi att det är härute vi äntligen kommer hem. Vissa tar det till nästa nivå och fortsätter jaga, precis som våra förfäder. Det finns gott om utrustning och tips på https://www.osthammarsjaktoskytte.se/ för den som vill inleda den resan.
Välkommen ut i skogen.

Välkommen hem.

Fler nyheter