Få hjälp av Naprapat på Odenplan

09 september 2020 Lily Hansen

Kanske känner man igen den där känslan av att det helt plötsligt hugger till i ryggen och sedan kan man inte röra sig utan att smärtan skär i kroppen. Det första man tänker är att man måste lägga sig ner och vara helt stilla så att ryggen får en chans att återhämta sig. I vissa fall kan det vara en korrekt bedömning. Men för det mesta är det precis tvärt om. Man ska röra på sig, om än försiktigt. Att vara stilla gör oftast problemet värre. 

För att vara helt på den säkra sidan så kan det vara en bra ide att kontakta en naprapat och beställa tid för undersökning. Då kommer man sedan att veta hur man ska gå tillväga för att bli bra igen. Bästa sättet att hitta en naprapat i närheten är att googla på exempelvis “Naprapat Odenplan“ eller var man nu bor. Sedan är det bara att lyfta luren.

 

 

Vilken hjälp kan en ryggklinik ge

När man kommer in får man först gå igenom en undersökning där naprapaten gör olika tester och trycker på specifika punkter för att avgöra var problemet sitter. Utifrån det kommer hen att bestämma vilken behandling som är den bästa för de specifika problemet. Ofta har en naprapat många olika former av terapi, som exempelvis:

Massage

Ledmanipulation

Laser

Stretch

Elbehandling

Tejpning m.m.

Förutom det kan en naprapat ta fram ett träningsprogram som man förstås går igenom tillsammans. Sedan fortsätter man med programmet hemma som en daglig träning. Efter en tids hemmaträning så kommer man på återbesök. 

Då utvärderar naprapaten om man ska fortsätta med programmet eller om man ska ändra något. Under tiden som man genomför träningen hemma kan annan behandlande terapi pågå parallellt för att få bästa resultat. Vissa kliniker har övningar på sin hemsida som man kan använda sig av.

Fler nyheter