En redovisningsbyrå i Skåne att lita på

16 januari 2022 Lily Hansen

editorial

Även om man som skånsk företagare kan lite bokföring, finns det många saker man måste hålla reda på för att följa bokföringslagen. Man ska upprätta bokslut och göra deklaration för firman, och för att man inte ska missa några avdrag eller förmåner är det bra att ha en redovisningsbyrå i Skåne som hjälp.

I den bästa av världar är ekonomipersonalen effektiv, diskret och alltid på jobbet. Men om din ekonomiassistent är sjuk måste ändå den löpande bokföringen göras. Fördelen med att anlita en redovisningsbyrå i Skåne är att du alltid får jobbet gjort, för de har alltid kunnig personal på plats. 

Glöm gärna momsen

Det kostar pengar att missa att skicka in en momsdeklaration, så på ekonomifunktionen måste allt fungera oklanderligt. Som företagare kan du glömma alla bekymmer med detta, för du ger din redovisningsbyrå access till allt som handlar om moms, arbetsgivaravgifter, skatt och löner, och sedan kan du ägna dig åt dina affärer istället.

Vill du slippa att betala räkningarna, och ja, vem vill inte det? De måste ju förstås betalas, men även den funktionen kan en redovisningsbyrå sköta åt dig. De både gör utbetalningar från ditt bankkonto och bokför löpande alla transaktioner, så att du slipper tråkiga kravbrev och avgifter. 

 

image

 

Löpande bokföring som det ska fungera

Enligt bokföringslagen ska alla transaktioner bokföras löpande, helst varje dag. I praktiken samlar man ihop en bunt liknande verifikat och skriver in dem på samma gång. Genom att man har allt uppdaterat vinner man många fördelar, så bokföring är inte enbart ett nödvändigt ont.

Du kanske vill kräva en kund som alltid betalar för sent, men för att kravrutinerna ska fungera måste du alltid ha matat in alla inbetalningar först. Annars kräver du kanske kunder som redan har betalt, och det är inte populärt. Bokföringsbyrån sköter även dina kravrutiner, så att rätt kunder får påminnelser.

Fler nyheter