Dags att renovera badrummet

06 augusti 2019 jonas olsson
Dags att renovera badrummet

Skicket på ditt badrum bidrar i hög grad till vilket intryck dina gäster får av ditt hem. Det är väldigt betydelsefullt även när det gäller värdet på ditt hus eller din lägenhet. Om ditt badrum sett sina bästa dagar är det definitivt en bra investering att renovera det. Särskilt om du har funderingar på att sälja ditt hus eller din lägenhet inom den närmsta tiden. Men även om du inte ska sälja – ett fint badrum är något du och din familj skulle njuta av också. Tänk dig vilket lyft det skulle bli med ett nytt, fräscht och modernt badrum!

 

Renovera själv eller anlita proffs?

Det är mycket att tänka på inför en badrumsrenovering. Eftersom badrummet är ett våtrum, finns det en del risker som inte finns om du ska renovera sovrummet. Det finns också en del regler som är viktiga att kolla upp innan du bestämmer dig. Särskilt om du bor i en bostadsrättslägenhet kan det finnas regler i föreningen angående hur man får renovera ett våtrum. Detta för att inte riskera att det blir vattenskador som påverkar byggnaden och andra lägenheter. Även försäkringsbolag har normer för detta. Det innebär att om du renoverar ditt badrum själv, och sedan får en vattenskada, ersätter inte hemförsäkringen skadorna.

Våtrumsintyg

Det bästa och säkraste är att anlita en expert för din badrumsrenovering. Om du anlitar en hantverkare som har våtrumslicens kan du vara säker på att det blir riktigt gjort. Isåfall får du även ett våtrumsintyg som du kan visa försäkringsbolaget och eventuella spekulanter om du ska sälja. Ett våtrumsintyg visar att badrummet inte bara är snyggt, det är också byggt med kvalitet. Intyget innebär normalt att du har 10 års garanti på badrumsrenoveringen. Det ger trygghet för dig och för dina framtida köpare. Om du anlitar en hantverkare får du göra ROT-avdrag på arbetet.

Fler nyheter