Bygg vad du vill med modulsystem

22 juni 2021 Lily Hansen

Det kan ibland vara lite oklart vad ett modulsystem är, men det är inte så krångligt som du kanske tror. Snarare tvärtom. För ett modulsystem, som bland annat finns på https://www.pcsmodulsystem.se/, är ett slags byggklossar som du kan sätta ihop för att bygga ett hus av något slag. Varje byggkloss, eller modul, ingår i ett system där du kan sätta ihop två eller flera till den byggnad du önskar.

Modulerna kan vara fristående eller så går de att sätta ihop till en byggnad i vilken storlek du vill, och med vilka funktioner som du vill. I varje modulsystem som finns, har man byggt moduler som passar ihop. Så att det ska vara lätt att få den byggnad man önskar. Vill du exempelvis ha ett kontor så väljer du moduler som passar för det. Eller så kanske du behöver en extra lokal till en skola? Då väljer du moduler som fungerar för det syftet.   

Anpassa lokalen efter syftet

När du ska välja vilka moduler du ska använda dig av, så ska du börja med att fundera på vilket syfte som modulerna ska ha. Om du behöver en stor sal till skolsal eller mötesrum, så kanske du ska välja två moduler som är tomma. Vill du ha en matsal och kök i ett, så väljer du moduler som ger dig de funktionerna. Det finns även moduler som är omklädningsrum, toaletter, kontor och allt i ett av den typen som byggbodar ofta är.

Du kan välja mellan att hyra moduler och att köpa dem. Vilket du väljer beror på hur länge du ska använda modulerna och vad du tycker fungerar bäst för dig. Fördelen med moduler är att du kan flytta dem och ta bort dem när du vill. Men tänk på att moduler som står länge på en plats kräver en anmälan till kommunen.

Fler nyheter