Bieffekter som kräver ett behandlingshem i Skåne

25 februari 2021 Mikael Barani

I spåren av Covid-19… eller låt oss skriva om det där: I spåren av åtgärderna mot Covid-19 börjar det nu visa sig att det finns konsekvenser till de olika grader av isolering som stater runtom i världen ålägger sina befolkningar. Det var en lång men viktig mening. Uppgifter om ökad psykisk ohälsa, viktuppgång på grund av tröstätande och andra negativa konsekvenser börjar nu bubbla upp till ytan.

Vissa ställer sig numera frågan hur skadliga bieffekterna av åtgärderna är och hur detta kommer att påverka människan på sikt.

Snabba förändringar – med bismak

Vi är därför fortfarande ovetandes om hur världen kommer att se ut när Covid-19 väl blir något som vi kommer att läsa om i historieböckerna. Att vi kommer att leva på en jord som på många sätt kommer att se annorlunda ut är dock relativt tydligt redan idag.

Rent generellt behöver livsformer, inklusive oss människor, väldigt långa spann av tid på oss för att anpassa oss till nya saker. Detta är rent evolutionärt – i naturen tar förändringar tid.

Därför är det inte konstigt att vi nu alltså ser negativa effekter av att vi ska hållas ifrån varandra. Som ett socialt djur behöver vi vår omgivning för att känna oss stabila och trygga.

Känner du att din isolering från andra, till vilken grad den än må vara, har lett in dig på en trist bara i live är det dags att stanna upp. Vi människor är experter på att anpassa oss – även när denna anpassning tar sig destruktiva former.

Har du under det senast året utvecklat, eller fördjupat ett beroende finns det hjälp att få. På Rehabcenter Steget får du snabb hjälp på ett modern behandlingshem i Skåne.

Här får du redskapen som du behöver för att hitta en väg ut ur den situation som du har hamnat i och samtidigt kompassen som krävs för att hitta tillbaka till en givande tillvaro.

Fler nyheter