Behöver du hjälp med bouppteckning i Sölvesborg?

27 februari 2021 Lily Hansen

Efter ett dödsfall så kan det vara svårt att hantera både sorg och alla saker man ska ordna med som exempelvis en bouppteckning. Det kan kännas riktigt jobbigt att ta sig igenom situationen, men det måste bara göras och för att få hjälp med detta så bör man vända sig till en jurist. En jurist kommer att ta hand om allt som ska klaras upp och man kan släppa den uppgiften. 

Med en jurists hjälp kan man känna sig trygg med att allt går rätt till och man slipper oroa sig över papper och olika lagar som ska följas. Om du behöver hjälp med bouppteckning i Sölvesborg så kommer du hitta flera bra jurister i staden. Du kan till exempel hitta din jurist genom att söka på nätet eller kanske har du någon anhörig som kan ge tips om en jurist.

 

 

Vad är en bouppteckning?

En bouppteckning är en sammanställning av den avlidnes tillgångar och skulder som måste uppföras efter ett dödsfall. Det gäller att inte vänta för länge med att klara upp bouppteckningen eftersom den måste vara klar att skickas in till Skatteverket inom 4 månader efter dödsfallet.

När bouppteckningen är klar för att skickas in så ska man se till att den innehåller flera saker för att vara godkänd. Bouppteckningen ska vara i original och det ska också finnas en vidimerad kopia med när man skickar in den till Skatteverket. Den ska också innehålla testamenten, antingen i original eller kopia och ett bevis på bouppteckningsförrättningen. Om det finns en fullmakt så ska den också skickas med till Skatteverket.

Allt detta kan man göra själv som privatperson men man sparar mycket tid och besvär om man istället anlitar en jurist som sköter bouppteckningen. Eftersom det är en känslig tid efter ett dödsfall så kan det kännas skönt med den hjälpen.

Fler nyheter