Bärgare i Stenungsund – din räddare i nöden när olyckan är framme

13 december 2023 Maja Bergman Lindberg

editorial

Ingen vill hamna i en situation där man behöver ringa efter en bärgare, men när olyckan väl är framme är det en ovärderlig tjänst att ha tillgång till. I Stenungsund med omnejd finns flera professionella företag som erbjuder bärgningshjälp dygnet runt, året om. Här får du veta mer om vad en bärgare i Stenungsund egentligen gör och hur du kan vara förberedd om du någon gång behöver deras hjälp.

Vad gör en bärgare?

En bärgare i Stenungsund är utbildad för att hantera fordonsskador och situationer där man behöver flytta en bil, lastbil eller annat fordon på ett säkert sätt. Oftast anlitas en bärgare i samband med trafikolyckor, punkteringar, motorhaverier eller när ett fordon har fastnat eller hamnat på annat sätt. En bärgare har rätt utrustning och erfarenhet för att kunna bärga bilar på ett säkert och effektivt sätt. Vid större olyckor samarbetar bärgare även med räddningstjänsten och polisen.

bärgare stenungsund

Vilka tjänster erbjuder en bärgare i Stenungsund?

Bärgningsföretag i Stenungsund erbjuder oftast flera olika tjänster beroende på situationen. De vanligaste tjänsterna förutom bärgning är:

  • Starthjälp (vid batteriproblem)
  • Däckbyte (vid punktering)
  • Tjänster vid fordonsbrott (t.ex. rembyten eller växellådsproblem)
  • Transporter (t.ex. vid flytt av fordon eller maskiner)

Det är alltså inte bara vid trafikolyckor som en bärgare kan vara till hjälp – de kan även hjälpa till med mindre haverier och problem på vägen.

Hur kan du vara förberedd om du behöver en bärgare?

Det finns några enkla saker du kan göra som bilägare för att vara förberedd om du skulle behöva ringa efter en bärgare.

  • Förvara en varselväst och en varningstriangel i bilen för att signalera till andra trafikanter att det är fara på färde
  • Ha alltid ett extra mobilbatteri eller laddare med dig för att kunna ringa efter hjälp
  • Se till att ha ett medlemskap i en bilklubb som erbjuder assistans, eller teckna en separat vägassistansförsäkring

Genom att vara förberedd och ha en plan för vad du ska göra om du skulle råka ut för en olycka eller ett fordonsproblem kan du snabbt och smidigt få den hjälp du behöver.

Fler nyheter