Arbete sittandes i Herman Miller Sayl – hemma eller på kontoret?

21 januari 2021 Mikael Barani

Hemmakontoret är minst sagt på tapeten i den värld som vi lever i idag. Om man trivs med det, ja det är en annan fråga.
För det är garanterat lika många som verkligen frodas när de får arbeta hemifrån som det är folk bland oss som känner att de mår dåligt, till olika grad, av att inte kunna träffa kollegorna som vanligt.

För vi människor är trots allt sociala djur. Även om man känner att det på många sätt är trevligt att sitta i sin Herman Miller Sayl-stol och arbeta så saknar man ändå något.

Ensamvarg eller flockdjur?

Att bara kunna växla ett par ord med en kollega över något som har inträffat, samlas kring kaffemaskinen eller bara äta lunch tillsammans – det är sådant som förgyller vardagen för många av oss. Som sagt finns det också folk som gillar det motsatta: Att sitta i sin egen vrå och arbeta på för egen maskin. Dessa får oftast mer gjort när de inte är i en kontorsmiljö och förväntas vara sociala till någon grad.

Vi människor är helt enkelt olika. 

I framtiden får man hoppas på att att det går att skräddarsy sin arbetsmiljö mer. De som vill arbeta hemifrån kan göra det, i varje fall delvis, och de som vill vara på ett kontor kan få vara det. Detta är förstås en process som vi fortfarande befinner oss mitt i, men det kommer snart att visa sig hur framtiden kommer att se ut. Den, framtiden alltså, har trots allt en tendens att smyga sig på oss snabbare än vi anar. 

Plötsligt sitter vi där, med VR-enheter på huvudet, och vandrar omkring på ett virtuellt kontor som ser precis ut som om det vore verkligt. Då blir det plötsligt möjligt att både samlas för en kaffe under fikastunden och sedan sitta i sin egen vrå och jobba.

Fler nyheter