Är ni ute efter teleskoptruckar att hyra i Trelleborg?

26 februari 2021 jonas olsson

Det finns många skäl till varför en teleskoptruck är så bra. Den är fantastiskt mångsidig och kan både lyfta tungt och nå ut långt. Vill ni hyra teleskoptruckar i Trelleborg, men vet inte vilken modell eller storlek ni behöver? Prata då med hyrföretaget, så kan de säkerligen hjälpa er. De har erfarenhet och kunskap för att guida er rätt.

En teleskoptruck är utrustad med en teleskopisk bom. Bommen ger en lång räckvidd både på höjden som på bredden. Det finns varierande längder på bommen på olika typer av teleskoptruckar. Välj den som passar era behov allra bäst när ni väljer teleskoptruck. 

 

Olika typer av teleskoptruckar

Det är inte bara den teleskopiska bommen som gör en teleskoptruck så fantastisk. Den kan även lyfta väldigt tungt. Beroende på maskinens storlek kan den lyfta två till fem ton. 

Den vanligaste varianten av teleskoptruck är den roterande. Där kan både hytten och bommen rotera så att man når optimalt och har god översikt. Sedan finns det mindre varianter av teleskoptruckar som är knappa två meter höga. De har en räckvidd på sex meter och kan inte lyfta lika tungt som en större, roterande teleskoptruck. 

 

Vad kan en teleskoptruck göra?

Det finns ingen ände på saker en teleskoptruck kan göra. Lossa gods, förflytta schaktmassor eller röja undan snö som fallit under natten. Den är verkligen en allsysslare som kan göra många saker. Den kan även användas som en mindre mobilkran om man har de rätta tillbehören att sätta fast på redskapsfästet.

Man kan till också använda den som en skylift eller byggnadsställning om man monterar fast en personkorg. Vill man kunna styra den utan att sitta i själva maskinen så finns det möjlighet att använda sig av en fjärrkontroll. På så vis kan man stå utanför och ändå ha bra koll på vad som händer. 

Fler nyheter