Akuttandvård finns i Odenplan

11 augusti 2021 Lily Hansen

Om du har skadat en tand eller om du har en väldigt jobbig tandvärk bör du genast uppsöka en akuttandläkare. Det är viktigt att du inte väntar för länge med att söka vård, det gäller även ifall du inte vet säkert vad det beror på. Ofta kan du få tid samma dag om du ringer och berättar om dina besvär och du kan få ett kostnadsförslag att ta ställning till innan en behandling påbörjas.

Vet du vad du ska göra om du har slagit ut en tand? Om du slår ut en tand ska du försöka sätta tillbaka den eller placera den under tungan. Tanden kan gå att rädda om du tar hand om den och ser till att du får en tid hos en akuttandläkare väldigt snabbt. Det finns till exempel akuttandvård i Odenplan som du kan ringa och beställa en tid hos.

Vad ska du göra om en tand har gått av?

Att en tand går av är lätt hänt och det händer ganska ofta, men du ska inte bli orolig och få panik om det händer dig. Har du möjlighet så kan du spara den del av tanden som har gått av för att den eventuellt ska kunna limmas tillbaka hos en tandläkare. Om det inte skulle gå att limma ihop tanden igen så kan den enkelt lagas med konstgjort material.

Tappad fyllning i en tand

Om du har tappat en fyllning i en tand så gör det för det mesta inte ont men det är viktigt att få den lagad. En tand utan fyllning har inget skydd och risken är väldigt stor att bakterier samlas i tanden och det kan leda till infektion. Väntar du för länge med att gå till tandläkaren kan infektionen gå djupare ner i tanden och har du otur så måste du rotfylla tanden.

Fler nyheter